Stenungsund, Kungälv, Göteborg

&

Resten av världen

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon

Creativity is something I can not live without

I mitt barndomsrum är väggarna prydda med ordspråk, bland annat “creativity is something i can not live without” och som för många andra så stämmer det även in på mig. Jag har haft en drivkraft att vilja göra något jag verkligen brinner för och har tidigare slitits mellan konst, fotografi och turism. Jag har alltid drömt om att bli fotograf men inte riktigt vågat ta steget. Samtidigt som jag enda sen jag började resa inte kunnat sluta tänka på hur turismen påverkar människor och miljö, hur den kan utvecklas och bli ännu bättre. Jag har en fil.kand. i turismvetenskap och diplomerad affärsutvecklare inom hållbar turism. Jag har nu kommit till den insikten att varför välja mellan två roliga saker som jag verkligen brinner för. Kreativitet är länken mellan mina intressen, då fotografi som hållbar turism kräver kreativitet för att se nytt ljus, nya vinklar och nya möjligheter.

 

Jag har därför startat företaget Aventura León där jag coachar och utvecklar hållbar turism samt fotograferar bröllop, gravida och porträtt. 


/Louise

Aventura León skapar upplevelser och minnen

med eftertanke och kreativitet

Namnet Aventura León kommer från början från en resblogg jag hade på mina trapatser runt jorden. Det kom helt enkelt till för att det var ett lejon som skulle ut på äventyr. Nu är det däremot dags för Aventura León att även följa andras äventyr.

 

Företagets två delar:

 

Aventura León Consulting - Hållbar turismutveckling som riktar sig till dig som vill utveckla och förbättra din turismverksamhet, din arbetsroll eller helt enkelt bara vill veta mer om hållbar turism. 

 

Aventura León Photography - riktar sig till dig som vill föreviga en stund i livet, kanske ska du gifta dig, är gravid eller precis fått barn? Jag gillar naturliga bilder som säger något om stunden, ett ögonblick som ger en känsla värd att fångas. 

Hållbarhet

Inom hållbarhetsvärlden finns det många olika definitioner, benämningar och metoder. Aventura León använder sig av 3 M. Människan, Miljö och Mervärde. Det är utifrån dessa tre grunden till ett hållbarhetsarbete tar vid.

 

 

Människan

Människor som påverkas direkt och indirekt av dina handlingar

 

Miljö

Djur och natur som påverkas direkt och indirekt av dina handlingar

 

Mervärde

Social, miljömässig eller ekonomisk vinst

Genom att arbeta med hållbar utveckling kan du minska de negativa effekterna och öka de positiva effekterna för Människan, Miljön och Mervärdet.

Jag är nördig i allt som är eko, självförsörjande och kemikaliefritt. Jag testar egna hemmagjorda kurer, tandkrämer och pyssel men gillar samtidigt lyx och bekvämligheter och har en vision att det mesta går att hela tiden förbättras. Även om jag åker kollektivt för det mesta, återvinner och vägrar kemikalier har jag även många utmaningar och dåliga vanor.

Det viktigaste för mig är viljan att utvecklas och att vara nyfiken. 

 

Att arbeta med hållbarhet i sitt företag är en ständig utveckling och jag hoppas lära mig mer på vägen hur just jag kan förbättra mitt arbete. För jag hjälper inte bara andra företag att bli mer hållbara utan har också ett eget ansvar för Aventura León. Inom kort kommer jag redogöra här just hur jag arbetar med hållbar utveckling inom Aventura León.